Träna med knipkulor

Jag fick rådet av min gynekolog att jag skulle börja träna med knipkulor eller geishakulor som det också heter. Jag blev jättegenerad för jag trodde att knipkulor var något man bara använde för att förhöja njutningen när man hade sex. Men se, så var inte fallet.

Knipkulor kan användas för att träna bäckenbottenmusklerna så att man slipper de besvär jag fått med åldern, nämligen inkontinens. Det är skämmigt att prata om detta och ännu värre blir det när man i samma andetag nämner knipkulor.

Eftersom jag inte visste hur detta skulle fungera bestämde jag mig för att köpa billiga knipkulor på nätet för att testa.

Hur funkar knipkulor?

Först ville jag ta reda på hur det går till att träna med knipkulorna och vilken typ som är bäst. Jag har kommit fram till att det är bäst med silikonkulor som känns skönast. Jag har också köpt glidmedel eftersom det annars kan vara svårt att föra in kulorna.

Sen är det bara att göra knipövningar som man får lära sig efter förlossningen. Men själva övningarna blir mer effektiva när man gör dem med knipkulor.

Efter ett tag kan man pröva att gå runt med knipkulorna på plats och försöka förhindra dem från att ramla ut. Det ger riktigt effektiv träning för alla bäckenbottenmuskler. Och därmed blir det också lättare att hålla tätt.

Att du får ett bättre sexliv och starkare orgasmer på köpet är ju inte direkt någon nackdel.

Mina första knipkulor

Nu har jag beställt kulorna och tror att de kommer i min brevlåda under morgondagen. Så i helgen är det dags att testa dem för första gången. Om de håller vad de lovar så ska jag om några månader inte ha problem med att jag kissar på mig lite varje gång jag nyser eller hostar. Jag ser verkligen fram mot det.