Stövlar som passar är livet

Att vara ute och gå i det vackra vårvädret nu när det är soligt ute är helt underbart. Det bästa med att vara ute och gå är att man kan komma bort en stund, vara lite för sig själv och lyssna på lite musik. Helst ska man spela något riktigt bra låt med mycket gung i. På så sätt kan man bygga upp ett ordentligt flås.

Viktigt att tänka på när man ger sig ut är (utöver musiken) att man har på sig skor som passar för ändamålet. När det kommer till att träna ute är det framförallt joggingskor som gäller, ska man ge sig ut i regnigt eller slaskigt väder kan man med fördel byta ut joggingskorna mot stövlar eller galoscher. Vad man bör tänka på vare sig man tar på sig vanliga skor eller stövlar är att man använder rätt skoinlägg som passar. utan rätt skoinlägg blir det bara jobbigt att gå. Fel sorts inlägg kan också vara belastande för ben och fötter. Vilket innebär att den promenaden som var tänkt att vara avslappnande och livsgivande blir istället jobbig och ångestgivande.

Utöver att det känns obehagligt kan det också vara farligt, framförallt ifall fel inlägg används över en längre tid, och då under längre perioder per tillfälle. De komplikationer som kan uppstå efter för lång användning av fel storlek eller sort måste oftast lösas på kirurgiskt sätt. Detta gör att man blir tvungen att vara sängliggande alternativt gå på med hjälp av hjälpmedel i flera veckor. Ens jobb och lön blir då lidande. Se därför till så att ni alltid har rätt sorts skoinlägg i era skor.

Behöver man specialgjorda sulor ska man först vända sig till vården, och då¨till en fotvårdsspecialist. Denne kan mäta längd, höjd och djup på fötterna. På så sätt kan man ta reda på vilka slags sulor som är bäst lämpade för fötterna.