Ta truckkort – bra erfarenhet

Häromdagen såg jag detta företag som erbjuder dig som privatperson att ta truckkort för alla relevanta truckar. Jag har själv haft truckkort i flera år och ser bara fördelar med det (enda nackdelen är engångskostnaden som utbildningen kostar).

Det finns som sagt många fördelar med att ha ett truckkort. Det finns potential till mängder med jobb inom logistik (exempelvis åkeriföretag) och lager (exempelvis industriföretag) när Sveriges ekonomi tar fart igen. En annan möjlighet är att arbeta i exempelvis Norge. Just nu får man ju inte åka dit, men om man tänker lite framåt så kan det finnas goda möjligheter att hitta jobb i Norge. Där får man dessutom mycket bättre lön och väldigt fina förmåner. Visste du till exempel att det inte finns någon karensdag i Norge. Just nu finns det ju inte det i Sverige heller (tillfälligt), men i Norge har det varit så länge. Du får alltså lön från första sjukdag. Nu ska du inte åka dit för att vara sjuk, men det är ändå en fin förmån om man vill vara lite extra försiktig kommande år.

Om du befinner dig i exempelvis Göteborg finns det mycket truckjobb längst hamnarna. Den största efterfrågan finns i storstäder, men det finns även massivs med företag på småorter som har stora lager. Klassiska industriföretag har ofta behov av flera truckförare.

Det finns egenskaper som gynnar som truckförare. Det är en stor fördel om du har god fysik och koordinationsförmåga, annars kan det bli tufft att arbeta som truckförare i längden. Men har du bara dessa egenskaper kommer du att klara det galant med en bra utbildning i ryggen.

Jag hoppas att vi ses på ett lagergolv framöver. Lycka till!