Hundbädd till bästa vännen

Om det är något husdjur som verkligen kan ladda upp batteriet på en så är det hundar. En välmående hund är lika glad att se en oavsett vilken dag i veckan det är eller vilken tid på dygnet det är. Med välmående menas vovvar som både äter bra och gör alla sina behov ute. De är inte aggressiva i sitt beteende och definitivt inte rädda för människor. Deras kost består av en normal mängd mat, antingen hemlagad eller hundmat i påsar. Pälsen runt ögonen blir inte röda (stort problem för ljusfärgade hundar) och resten av pälsen sköts om.

Hundar kan ge en motivationen att börja motionera, då de flesta hundar kräver minst en långpromenad om dagen. Börjar man då gå ut dagligen med hunden, kommer man per automatik vilja röra sig ute mer och mer.

Lider man av social fobi är djur bra terapihjälp. Då hundar kan förstå vad vi säger till dem när vi pratar med dem, är en vovve den bästa sortens terapidjur. De är också riktigt gosiga om kvällarna när man ska sova. Ofta vill de ligga mellan benen på en eller så vill de ligga precis intill ansiktet. Det kan göra en trygg ifall man känner sig otrygg om natten. Utöver trygghet ger hunden mycket värme när de ligger nära.

Trygghet är också något stora vovvar ger när man är ute och går sent på kvällen, det är få som vågar gå nära en ifall man går runt med Schäfer eller Dobermann. Det kan kännas skönt för vissa.

Vovvarna tar hand om oss människor så att skämma bort dem en aning är bara välförtjänt. Det kan handla om att laga en god kycklinglever till dem till lunch, att köpa något hundgodis som de gillar eller helt enkelt köpa hundbädd som är skönare än vissa riktiga sängar.