Textilstaden Borås

Nu när våren närmar sig blir jag sugen på att uppdatera klädgarderoben. Behöver nya jeans och gärna ett par t-shirts. Vet även att frugan snart kommer att börja be om nya kläder, det brukar hon göra varje vår.

Finns många klädgrossister, modeföretag och klädbutiker när man börjar kika runt på ställen som säljer kläder. En grossist i Borås jag såg nyligen heter Brandz United och har webbadressen Brandzunited.se. Borås är känt för sin textilindustri och det var denna industri som gjorde att staden växte i kombination med utbyggnad av järnvägen och en ökande befolkning. Ända fram till 1960-talet sysselsatte textilindustrin över halva befolkningen i Borås. Idag har Borås ett välkänt textilmuseum och den omtalade textilhögskolan satsar på framtidens teknik inom textil.

Nelly, Revolution Race, Gina Tricot och Care of Carl härstammar från Borås. Företaget Brandzunited.se har också sina rötter i Borås.

Idag är det vanligt att handla kläder online. Du kan enkelt navigera igenom sortiment hemma och beställa en komplett garderob på ett par minuter.
Som företagare har du en tuff konkurrens från många klädbolag och det gäller vara kreativ för att fånga kundens intresse.

Hållbarhetstrenden är tillbaks inom mode och det har ökat försäljningen av symaskiner, begagnade kläder och tanken kring återbruk. Vill du inte köpa nya kläder kan du hyra en kollektion av en firma. Du bokar in vilka plagg som önskas hyra och sedan sänder firman hem kläderna till dig.

Har ett par gamla arbetsbyxor som börjar bli trasiga i knävecken. Istället för att laga byxorna tänker jag köpa ett par helt nya. Visst kan jag laga byxorna, men det är inte så dyrt att köpa ett par nya idag. Sist jag besökte Borås passerade jag Viared och där finns ett par klädföretag, ett av dessa är världskänd och tillverkar väldigt bra arbetskläder. Ska besöka företagets hemsida och beställa ett par arbetsbyxor.