Krångel med tändstift

Jag tror att jag blir galen snart, för är det inte det ena så är det det andra. För ett par veckor sedan köpte jag en moped till min dotter som precis har tagit sitt mopedkörkort. Vi åkte 10 mil för att hämta den där mopeden som min dotter så hemskt gärna ville ha. Han hade minsann bytt både tändstift och batteri på den. Moppen startade och gick väldigt bra första veckan, tur var väl det för annars hade besvikelsen blivit enorm. Tilläggas bör att jag och min dotter bor ett par mil utanför något samhälle eller by och därför kommer denna moppe att bli väldigt behövlig. Särskilt bra blir det för mig som numera slipper skjutsa och hämta i stallet som ligger 7-8 kilometer bort.

Tändstift till moppen

Andra veckan min dotter hade mopeden så fick jag koppla på hästtransporten och åka iväg och hämta henne på skolan, mopeden hade så klart inte startat. Min dotter var helt förtvivlad för först hade jag inte hört att hon ringde på min mobil så när jag äntligen fått på transporten och åkt iväg så hade hon fått vänta vid skolan i nästan en timma och det var inte en endaste människa kvar. Regnade gjorde det så klart också. Hur som helst så började jag Googla och höra mig för vad det kunde vara för fel och mopeden fick stå i garaget i nästan en vecka. Till slut åkte jag och köpte tändstift till den och lyckades också byta ut det med hjälp av Youtube.

Tändstift till bilen

Ett par dagar efter att jag fixat moppen så att dottern kunde ta sig till skola och stall, så strejkade plötsligt bilen. Då blev jag riktigt trött, bilar är inte ”my cup of tea” om jag säger så. Att meka med bilar överlåter jag gladeligen till någon annan. Men nu kom jag inte från uppfarten så hur i hela friden skulle jag få iväg bilen till en verkstad. Jag ringde en kille som jag brukar fråga om sånt här och vet ni vad han svarade?! –”Det låter som att du behöver byta tändstift”. Inte det nu igen, kände jag bara, men sagt och gjort, jag fick låna grannens bil och åkte till Biltema och köpte tändstift till bilen. Kollade på en Youtube film och stämde av några gånger med min vän och sim-sala-bim så startade bilen med. Jag kan numera titulera mig som moped- och bilmekaniker, allt är möjligt.