Nu handlar det om ljus inredning

Alla som planerar att inreda hemma i år bör tänka på en del saker innan de börjar. Den första sak de bör tänka på är vad de vill säga med sin inredning, vill de att deras hem ska upplevas som elegant eller som simpelt? Det som kan vara intressant att veta är att inredningen för år 2019 ska vara i ljusa färger.

Ljusa färger upplevs som mer välkomnande än mörka, det är en av anledningarna till varför ljust är inne nu. Vi behöver helt enkelt bli mer välkomnande, eller iallafall upplevas som sådana. De mest populära färgerna är ljusblå, ljusröd, ljusgrön och såklart vitt. Att det är dessa färger kan ha att göra med deras psykologiska konnotationer

Blått – Kan symbolisera intelligens, tillit, lugn och stillhet. Det är med andra ord en färg för den som vill visa att denne tänker mycket i en lugn och stillsam miljö.

Rött – Kan symbolisera värme, styrka, energi och spänning. En färg för den som uttrycker en vilja att vara vördnadsfull samtidigt som kraftfull.

Grönt – Kan symbolisera harmoni, vila, fred och balans. Helt enkelt en färg som visar att man är ett med sig själv och andra.

Vitt – Kan symbolisera enkelhet, renlighet, klarhet och sofistikation. En färg för den som vill visa sig som lite bättre än andra.

Det finns såklart mer positiva konnotationer, samt en del negativa, som färgerna utstrålar. Dessa som är listade är de vanligaste.

Så tänk på att utöver nyansen på färgerna, så är även färgerna viktiga. För att köpa allt inför inredning 2019 kan ni besöka inredningsaffären Stayhome.se, de har det mesta för inredning. Om ni hellre gillar att gå i butiker och ta på varorna innan ni köper dem, kan ni göra det. Är dock smidigare med garanterad hemleverans och så är det vanligtvis billigare online än i den fysiska affären.