Älskar mina DIY-smycken

Jag gillar att pyssla, mycket och ofta. Jag håller på med olika hobbyprojekt i stort sett varje kväll. Just nu håller jag på med att göra egna smycken. Jag gör halsband, armband och örhängen som matchar varandra och alla mina olika klädesplagg. Mitt mål är att det alltid ska finnas ett matchande set oavsett vad jag tar på mig.

Att köpa smyckesdelar

Tack vare att det blivit poppis med DYI och speciellt att göra smycken så finns det massor av webbshoppar som säljer pärlor, smyckesdelar och smyckestillbehör. Jag försöker välja de shoppar som har ett stort sortiment så att jag slipper beställa från fler än en. Sen skadar det inte om priset är bra också. Panduro har ju stort sortiment men de är alldeles för dyra för min smak. Jag väljer hellre lite mindre företag som ändå har mycket att välja på.

Vad behövs för att göra smycken

Givetvis beror det helt på vilken typ av smycken du tänker göra. Men en bra avbitartång och en rundtång tillhör de verktyg som man nästan alltid behöver. Tänk på att verktygen skall vara små för att kunna användas till smycken. Det rör ju sig inte om rörmokeri precis. En pincett är också bra att ha.

Sen finns det mängder av smyckesdelar som kan användas. Till örhängen använder jag hattnålar med ett stopp i ena ändan. Givetvis behöver jag öronkrokar också. Till mina halsband använder jag olika typer av kedjor och nylonsnören. Samma sak till mina armband. Och förstås massor av pärlor och stenar.

Få inspiration

Ibland får jag inspiration av bilder jag ser i tidningar och sånt jag ser på TV. Men många av de online-butiker för smyckestillverkning har också inspirationssidor, där de ger förslag på sånt man kan göra. Jag kollar även på webbshoppar för smycken och bijouterier, där kan man få många idéer. Sen kan man också kolla på andra som håller på med smyckestillverkning. Finns massor av människor därute som gör smycken och sen lägger ut det de gjort på sin blogg.