Arbetskläder för hantverkare

Att välja rätt arbetskläder är inte så lätt alltid, men med dagens digitala utbud så finns det många som lägger ut guider till olika arbetskläder för hantverkare för att underlätta att välja rätt. Alla hantverkare har någon form av arbetskläder men det gäller så klart även andra yrkesgrupper inom till exempel vården, restaurang, industri, budbärare med flera. För de som vistas utomhus är varselkläder ett perfekt alternativ. Även om du inte är utomhus hela dagarna kan du ändå behöva synas vid till exempel på- och avlastning av gods. Därför har varselkläder blivit väldigt populära då du verkligen syns med alla reflexer och lysande färger i neonrosa, neongult, neonorange med flera.

Arbetskläder i varsel

Ett vanligt sätt att klä sig när du arbetar inom service och transport kan vara att du bär en varseljacka upptill och ett par vanliga arbetsbyxor nertill, eller både byxor och jacka i varsel. Du kanske behöver hoppa ur och i bilen på ställen där det är mycket trafik, eller på en industri där det rör sig mycket andra fordon. För dig kan det passa bra med varselbyxor klass 1 som kan bäras till vilken överdel som helst eller med en varseljacka klass 2.

Om du arbetar på en större byggarbetsplats där det rör sig mycket folk kan det vara väldigt viktigt för dig att synas. Här kan du med fördel ha ett par klass 1 varselbyxor, det kan passa bra med stretch om du böjer dig mycket, samt en varseltröja upptill. Då syns du bra utan att bli alltför varm.

Sedan har vi dig som arbetar på offentliga platser som på våra allmänna vägar, järnvägar och övrigt där du måste vara helt synlig. Här finns det regler (olika skyddklasser) för hur du måste klä dig enligt ISO certifiering.

Arbetskläder sommar & vinter

När det är varmt ute finns det halvlånga arbetsbyxor som är luftigare än hellånga, även varselshorts finns att köpa. Sedan kan du välja en varsel t-shirt upptill, tänk på att det finns säkerhetsklassning även på dessa. När det är kallare, på vintern, finns de flera fodrade varselplagg du kan välja mellan. Med något olika funktioner men med samma fantastiska synbarhet.